Calcopyrit dobozos nyers ásvány (100 g)

Raktárkészlet: 3 doboz
Calcopyrit dobozos nyers ásvány (100 g)

A fémesen csillogó, kék-lila-arany színárnyalatokban ragyogó, 100g-os kiszerelésű kalkopirit dobozos ásvány a legszebb ásványgyűjtemények fontos része. Folytatás a lap alján ->

Kedvencekhez
Ajánlom
Kérdés a termékről
Részletek
Hasonló termékek
Adatok
Részletek

 

 

Amit a calcopyritről tudni érdemes

E színpompás ásvány neve, a görög khalkosz és pyr szavakból ered, amelyek jelentése: réz illetve tűz. Az emberiség történetében összetételénél és előfordulásánál fogva meghatározó szerepe volt, a fémmegmunkálás egyik korai anyaga a vas mellett.

A kalkopirit dobozos ásvány

A kalkopirit a legfontosabb rézérc tartalmú ásvány, amely magmás vagy üledékes kőzet-folyamatokban alakult ki. Ez a kőzet egy tetragonális rendszerben kristályosodó szulfid ásvány, melyet gyakran egész telepekben találnak meg a természetes lelőhelyein. Keletkezése során gyakran alakul ki a felületén irizáló rész. A természetes ásványok színe mindig fémes, jellemzően zöldessárga vagy rézsárga, egyes példányokon kék és lila árnyalatokkal.

Így találod meg nálunk

A fémes csillogású kalkopirit dobozos ásvány többféle méretben kapható a Gem Morion ásványbolt kínálatában. Ragyogó színeivel kiemelkedik más forrásokból származó társai közül. Ásványgyűjtés hobbihoz ideális méretű, nagyobb példányait lakásdísz céljából vásárolják.

Hasonló termékek
Adatok
Raktárkészlet
3 doboz
Cikkszám
jastdcalc
Webáruház készítés