Fekete turmalin (Schörl) marokkő

Raktárkészlet: 67 db
Fekete turmalin (Schörl) marokkő
Fekete turmalin (Schörl) marokkő
Fekete turmalin (Schörl) marokkő
Fekete turmalin (Schörl) marokkő

A turmalin féldrágakő színpompás ásványvariációkban található meg a természetben. Gyakoriak az egy ásványon belüli színkombinációk vagy árnyalatok. A leggyakoribb, fekete színű variánsát nevezik sörlnek is. Folytatás a lap alján ->

Kedvencekhez
Ajánlom
Kérdés a termékről
Részletek
Adatok
Részletek

 

 

Amit a turmalinról tudni érdemes

Igazán gazdag múltra visszatekintő ásvány. Európában bizonyítottan már a XV. századot megelőzően is ismerték, főképp német nyelvterületen volt népszerű. Mai időkben elterjedt neve, a turmalin a "turamali" szóból származik, mellyel az indiai félsziget déli részén talált ékkövek csoportját jelölték, közelítő jelentése: „sokszínű drágakövek”. 

Népszerűsége az ásványok hatása miatt egyre nőtt: sokak szerint a fekete turmalin az egyik legerősebb gyógyító ásványunk, sőt, védelmi funkciókat is tulajdonítanak neki. Az ún. gyógyító kövek között előkelő helyet foglal el; egyes megfigyelések alapján oldja a görcsöket, támogatja a méregtelenítést és semlegesíti a káros sugárzásokat.

A fekete turmalin, mint ásvány

Ez az ékkő egy férfias, szénfekete, fényes, kemény boroszilikát ásvány, amely pala- és gránit kőzetekben található meg akár hazánkban is. A középkori uralkodóházakban kedvelt különlegesség volt és ceyloni mágnesként emlegették, piro- és piezoelektromos tulajdonságának köszönhetően. Darabjait egymásnak dörzsölve mágnesként vonzották magukhoz a porrészecskéket. 

Így találod meg nálunk

A fekete turmalin legkeresettebb formája a neki tulajdonított pozitív hatásai miatt a természetes ásvány darabok. A Gem Morion ásványbolt kínálatában többféle méretben, marokkőként keresd.

Adatok
Raktárkészlet
67 db
Cikkszám
jmdbtrmfk
Webáruház készítés