Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Bambuszkorall "AA" golyós szál, piros, színezett, 8-9 mm, kb. 38 cm

Cikkszám: jkoxg8bkp
Elérhetőség: Raktáron
Átlagos értékelés: Nem értékelt

Leírás és Paraméterek

Amit a bambuszkorallról tudni érdemes

A neve a görög korallion szóból származik, melynek jelentése sajnos nem ismert. A korallok olyan virágállatok, melyek a trópusi tengerekben élve, kolóniákat, atollokat alkotnak. Leggyakrabban a Földközi-tengerben, az Indiai és a Csendes-óceán vizeiben halásszák őket. A természetes környezetüket és élőhelyeiket érő kedvezőtlen hatások, a környezetszennyezés miatt, mára a természetes piros korall színe vesztett korábbi intenzitásából.

Erre használják manapság – bambuszkorall golyós szál

A korall, amit az ékszeripar használ, tulajdonképpen a tengerek mélyén élő virágállatok kemény váza. A korall ékszer viselése évezredes múltra tekint vissza. Valószínűleg feltűnő színe és könnyű megmunkálhatósága miatt vált már ilyen korán népszerűvé. Védelmező kőként tekintettek és tekintenek rá manapság is India és Tibet területén, valamint Dél-Olaszországban is.

A bambuszkorall, mint ásvány

A bambuszkorall szerves eredetű ékkő, a tengerekben élő polipállatok kemény, meszesedett vázát hasznosítják drágakőként. Könnyen faragható, megmunkálható, ezért sok ezer éve kedvelt, mint az ékszerkészítés egyik nemes alapanyaga. Nem is hinnénk, hogy a bambuszkorall golyós szál milyen népszerű ma is a hobbi és a profi ékszerkészítők között.

Így találod meg nálunk

A bambuszkorall szálak többféle természetes színben, és azok színezett változataiban vásárolhatók meg: a fehér, a narancs és a piros különböző árnyalatai természetesek, de létezik kék és fekete színű is a természetben. A belőle készült legkedveltebb egyedi ékszer a bambuszkorall karkötő és nyaklánc.

Korall Golyós szál