Blog

Legújabb blogcikkünk hiánypótló írás, hiszen a morion ásványt mutatjuk be, amely vállalkozásunk névadó kristálya. Következzenek hát a legfontosabb ismeretek és a kapcsolódó legendák a morion kőről!

Korábbi blog bejegyzéseinkben végig vettük, az ékszerkészítés kellékeit és alapanyagait, mit érdemes beszerezni e kreatív hobbi végzéséhez. Mostani cikkünkben kitérünk pár kényelmi termékre és bevált praktikára, amik ugyan nem szorosan véve ékszerkészítő kellékek, de nagyban hozzájárulnak az alkotómunka gördülékenységéhez.

Kvarckristályokkal foglalkozó cikksorozatunk utolsó részéhez érkeztünk. Mai blogcikkünkből ismét más, izgalmas kvarckristályokat, az achátot, az aventurint és a karneolt ismerhetjük meg.

Sorozatunk előző cikkeiben lépésről-lépésre haladva, megtudhattuk, milyen kellékeket és alapanyagokat érdemes kezdő gyöngyfűzőként beszerezni. Talán van már olyan kedves olvasónk, akinek feltűnt, hogy pont a lényegről, a gyöngyökről még nem esett szó?! Nem véletlen, hiszen egy meghatározott rendszert követve, szinte kézen fogva olvasóinkat haladunk cikkről-cikkre az ékszerkészítés hobbi bemutatásában.

Legutóbbi, ásványokat ismertető blogcikkünkben a kvarckristályokkal kezdtünk el foglalkozni. Emlékeztetőül, e népes ásványcsalád tagjai szilikát ásványok, a szilícium dioxid (SiO2) mindegyikük ásványtani képletében szerepel. Összességében gyakori ásványok, hasonlóan a földpátokhoz.

Mai blogcikkünk három újabb kvarckristállyal, az ametiszttel, a citrinnel és a kalcedonnal foglalkozik bővebben.

2021.05.07 08:50

Vannak olyan ásványok, amelyeket körülleng a titokzatosság. A holdkőhöz sok hiedelem, legenda és kép társul, hiszen már az ókori rómaiak kora óta szorosan fonódik a mitológiához.

Az értékes és ritka igazi gyöngyök története messze az ókorba nyúlik vissza, amikor csak kevesek kiváltsága volt birtoklásuk és viselésük. Szerencsére mára ez az apró ékesség sokak számára megfizethetővé és elérhetővé vált.

Cikksorozatunk egy korábbi részében a gyöngyfűzés egyéb praktikus eszközeit, a stoppernyomót, a tűket és a szerelőkarika nyitó gyűrűt ismerhetted meg. Miután az alapvető szerszámokat és eszközöket beszereztük, lépjünk eggyel tovább és az ékszerkészítés kellékei közül bővítsük eszköztárunkat!

Sorozatunk előző cikkében a leggyakoribb alapanyag szálakat tekintettük át. Ha már eddig sikerült mindent beszerezni, legyen most szó az ékszer alapanyagok másik - hasonlóan fontos - alkatrész csoportjáról: a szerelékekről.

A kvarc egy szilikát ásványfaj, a szilícium dioxid (SiO2) egyik szerkezeti változata. Ez az ásvány a Föld kontinentális kérgének második legelterjedtebb ásványa, csak a földpátok előzik meg.

Webáruház készítés