Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Cirkónia golyós szál, fehér, fazettált, 3mm, kb. 38 cm

Cikkszám: jdxfg3cirf
Elérhetőség: Raktáron
Átlagos értékelés: Nem értékelt

Leírás és Paraméterek

Ez a 38 cm hosszú cirkónia alapanyagszál lenyűgöző, fényes köveket tartalmaz, amelyek bármilyen ékszerkészítési projektnek eleganciát és csillogást kölcsönöznek. A cirkónia kövek tiszta, szikrázó megjelenése gyémánthoz hasonlítható, de elérhető áron kínálják, ami népszerű választássá teszi az ékszerkészítők és a divatkedvelők körében egyaránt. A kövek precíziós csiszolása garantálja a maximális fényvisszaverődést, így a belőlük készült ékszerek minden fényviszonyban ragyognak.

Mi a cirkónia:

A cirkónia, más néven cirkónium-dioxid (ZrO2), egy mesterségesen előállított kristályos anyag, amelyet leggyakrabban az ékszeriparban használnak, mivel megjelenése nagyon hasonlít a gyémántéhoz. Az első cirkóniát a 20. század közepén állították elő, és azóta folyamatosan tökéletesítették a gyártási folyamatokat, hogy egyre tisztább és fényesebb kristályokat hozzanak létre.

Előállítás és színezés:

A cirkónia előállítása során cirkónium-oxidot olvasztanak meg és kristályosítanak, majd lassú hűtés során kialakítják a köveket. Az így kapott kristályokat különböző méretekre és formákra csiszolják.

A cirkónia színezése különféle fémoxidok hozzáadásával történik a gyártási folyamat során. Például, ha króm-oxidot adnak hozzá, zöld cirkónia jön létre, míg a vas-oxid sárga árnyalatot eredményez. Az így keletkező színes cirkónia kövek sokféle árnyalatban kaphatók, beleértve a kéket, rózsaszínt, sárgát és még sok mást.

Ékszerkészítésben történő felhasználás:

A cirkónia az ékszerkészítésben rendkívül népszerű, mivel megfizethető alternatívát kínál a drágakövekhez képest, különösen a gyémánt helyettesítésére. Széles körben használják fülbevalók, nyakláncok, karkötők, gyűrűk és medálok készítéséhez. A cirkónia kiváló keménységének és csillogásának köszönhetően tartós és vonzó ékszerek hozhatók létre belőle, amelyek hosszú évekig megőrzik szépségüket.

A cirkónia köveket gyakran foglalják be nemesfémekbe, mint például aranyba, ezüstbe vagy platinába, így még inkább kiemelik azok ragyogását. Az ékszerkészítők szívesen dolgoznak cirkóniával, mert könnyen megmunkálható és jól illeszkedik különféle dizájnokhoz, a modern és minimalista stílustól a klasszikus és elegáns megjelenésig.

A cirkónia alapanyagszál tökéletes választás azoknak, akik csillogó és elegáns ékszereket szeretnének készíteni, anélkül, hogy kompromisszumot kellene kötniük a minőség és a szépség terén.