Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Fekete gumidamil 0,8 mm, kb. 10 m/tekercs

Cikkszám: jtagd8fk
Elérhetőség: Raktáron
Átlagos értékelés: Nem értékelt

Leírás és Paraméterek

Amit a gumidamilról tudni érdemes

Régebbi korokban az ékszergyöngyöket selyem- vagy szövetszálra fűzték, ezeket váltotta fel a XIX. század végén a forradalmian új találmány, a damil. Az divatékszer alkatrész kategóriában napjainkban a praktikus, gyors fel- és levételt lehetővé tevő gumi változat terjedt el.

A damil a maga egyszerűségében nagyszerű, a gyöngyfűzésben ismert és szinte nélkülözhetetlen. Hasznos segítőtársnak bizonyul a horgászatban és a fűnyírásban, sőt, a teniszütőket is damillal húrozzák.

A damil, mint az ékszerkészítés kelléke

A gumidamil egy rendkívül rugalmas, átlátszó vagy egyszínű, egyetlen szálból álló nylon zsinór, amelyre gyöngyöt fűzhetünk például gyöngy karkötő készítés közben. A cérnánál sokkal jobb tartást ad a felfűzött gyöngyöknek, és mivel átlátszó, nem zavaró akkor sem, ha köztük kilátszik. Rugalmassága miatt verhetetlen a kényelmes viselés terén. Egy pillanat alatt le- vagy felveheted, ha sietsz.

Így találod meg nálunk

Webshopunkban különféle átmérőjű damilok kaphatók többféle hosszban, ásvány karkötő, férfi karkötő vagy női karkötő fűzéshez. Ha kezdő gyöngyfűző vagy, első beszerzésként javasoljuk ezt a 0,8 mm-es, 10 méteres gumidamil tekercset. Ez a hossz a próbákhoz éppen elegendő. Elsősorban a fekete vagy a sötétebb színű gyöngyökhöz ajánlott.