Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Morganit golyós szál, 14 mm, kb. 39 cm

Varázslatos, a rózsaszín több árnyalatában tündöklő, nagyobb, 14 mm átmérőjű morganit golyós szál ásvány füzér, az igazán romantikus ékszerek kedvelőinek. Folytatás a lap alján ->

Elérhetőség: Raktáron
Szerezhető hűségpontok: 644

Leírás és Paraméterek

Amit berillekről tudni érdemes

A berill a színek gazdag választékában fordul elő a természetben. Hexagonális kristályszerkezetű, berillium-alumínium cikloszilikát. A víztiszta minőségű változatai drágakövek. A nemes berill drágakő legismertebb színváltozatai a smaragd és az akvamarin.

Erre használják manapság

A legjobb minőségű morganit ékköveket ékszerbe foglalják díszítő kőként.

A berillium kis sűrűségének köszönhetően, jó minőségű alapanyaga az űr- és repülőgép iparnak. Röntgensugárral megvilágítva átlátszó, azért e gépek ablak-anyagaként alkalmazzák.

A morganit golyós szál, mint ásvány

A rózsaszínű berill, a morganit mangánt tartalmaz, ennek köszönheti csodás pasztell rózsaszín árnyalatát.

Nevét a valaha élt leggazdagabb bankár, J.P. Morgan tiszteletére kapta, aki magánemberként rajongója volt a drágaköveknek és tekintélyes gyűjteménnyel is rendelkezett.

Természetes formájában halvány lazacszínűbe, narancsba hajlik a színe. Kevésbé ismert tény, hogy jellemző rá az úgynevezett pleokroizmus: ha különböző tengelyek irányában nézzük ezt az ékkövet, egy sötétebb, kékes-rózsaszín árnyalatát láthatjuk. Ezért a drágakő ékszerbe foglalásához a nagy kristályméreten kívül, az ötvös szaktudása elengedhetetlen az optimális színárnyalatot eredményező csiszolási irány meghatározásához.

Így találod meg nálunk

A Gem Morion ásványbolt kínálatában a kicsit rusztikus törmelékköves szál és a morganit golyós szál kapható, elsősorban divatékszer, például morganit ásvány karkötő fűzéséhez, de megvásárolható kész medálként is.