Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Apatit golyós szál, 6-6,5 mm, kb. 39 cm

A gyönyörű, a tenger mélyére emlékeztető színű üvegfényű, 10-10,5 mm átmérőjű szemekből álló természetes apatit ásványgyöngy golyós szál - a kék színű ásványékszer kedvelői számára ajánlható, elegáns és kiváló értékű féldrágakő. Folytatás a lap alján ->

Elérhetőség: Beszerzés alatt
Szerezhető hűségpontok: 50

Leírás és Paraméterek

Amit az apatitról tudni érdemes

Az apatit ásvány elnevezése a görög apaté, azaz csalás, csel szóból származik, utalva azon tulajdonságára, hogy sokféle színben megjelenik és emiatt más ásványokkal könnyen összetéveszthető volt. Magmából kristályosodott ki, hexagonális szerkezetű, és minden magmás kőzetben előfordul. Ez az egyedüli olyan ásvány, amely elsődlegesen szolgáltat foszfort. Ezen tulajdonságának köszönhetően a műtrágya ipar fontos alapanyaga.

Az apatit ásványgyöngy golyós szál

Az apatit a természetben színtelen, fehér, sárga, zöld, kék, vörös vagy barna árnyalatokban fordul elő. Jellemző rá a pleikorizmus (egyes kristályok színének a fény beesési irányától függő változása) is, ami még érdekesebbé teszi. Közepes keménységű ásvány, amely nem hasad, amikor pedig törik, akkor kagylós formájú a törési felülete.

Így találod meg nálunk

A Gem Morion ásványbolt fűzhető ásványgyöngyök választékában, többféle méretű apatit ásványgyöngy golyós szál és törmelékköves szál is kapható ásvány karkötő és divatékszer készítéshez. Azoknak, akik számára az ékszerkészítés nem elsődleges fontosságú, megvásárolható kész karkötőként, medálként vagy marokkőként is.